ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ - Моля , прочетете внимателно тази страница !

 

КОЛКО СТРУВА ЕДНО СКЕЛЕ...?

 Едно от основните предимства,когато ни избирате за доставчик е факта,че тук няма "задължителна" или "стандартна "окомплектовка...Тоест сте задължени,да купите нещо,от което сега нямате нужда,или ако е необходимо нещо макар и малко-ще го закупите без допълнителни условия. Ще оборудваме вашето скеле точно така както имате нужда!

Цената на скелето се определя от няколко основни фактора като например :

Височината на стъпване. Обикновено "работната височина е с 2 метра по-голяма от "височината на стъпване"

Ще има ли стабилизатори /ако “да” колко и какви/

Колко и какви скари /пътеки /желаете да има скелето ? Или колко работни площадки. Често клиентите считат,че 2 бр. скари /1 работна площадка/ е достатъчна...

За работа на скелето това може и да е достатъчно,но имайте в предвид,че освен,че ще работите със скелето,то трябва лесно и безопасно да се монтира и демонтира. Ако ще работите напр.на осмия метър,някак си ще трябва да достигнете до там...а "талпите " не са най-удачния вариант.

На какво ще “стъпи “ скелето - Може да избирате между колела,колела монтирани на регулируеми винтове ,или само приземни пети

Желаете ли последен парапетен модул /монтиран на последния етаж/ Ако е така го уточнете изрично !

 

Цената на едно скеле при една и съща височина може да варира в много широки граници в зависимост от нивото и вида на оборудването му.

 

Това,което Ви гарантираме обаче, е че ще Ви предложим най-добрата цена в страната при равни условия сравнена с друг доставчик !

=========================================================

НИКОГА не сравнявайте направените Ви предложения просто като цени ! А какво стои зад тези цени. С други думи сравнявайте ЦЕНОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ само при равни параметри и окомплектовка на скелетата.

Колко скари има скелето,

стабилизатори /колко и какви/

Колелата му на винтове ли са или не,

В цената ,която получавате влизат ли ДДС и Доставка !

И нещо ВАЖНО ! Скелето,  налично ли е на склад и може ли да Ви бъде доставено веднага !

Когато твърдим,че нещо е налично на склад - ТОВА НАИСТИНА Е ТАКА !

=========================================================

 

 

 

КОЛКО ВИСОКО СКЕЛЕ МИ Е НЕОБХОДИМО ...?

 

Това зависи от дейностите,които ще бъдат извършвани на скелето. Височината,на която ще работят ръцете Ви се нарича “работна височина” Тя е различна /по-голяма/ от “височината на стъпване” Условно е прието,че работната височина е с 2 м. по-висока от височината на стъпване.Или ако стъпвате на 4м.височина - ще достигате на 6м. Това разбира се не винаги е валидно. Ако например имате дейности като пробиване, нитоване, ел.монтажни работи –то работната височина е редно да бъде 1 до 1,5 м. повече от тази на стъпване /или на нивото на лицето ви/

 

НЕОБХОДИМИ ЛИ СА МИ СКАРИ И КОЛКО... ?

 

Да ! Категорично ! В България масовата практика е стъпването по “талпи”... Именно обаче,това е причината 90 % от всички инциденти със скелета да да се случват заради ходене по талпи. Няма начин да предвидите скрити ,пукнатини,чепове,ветронапор, товароносимост ,инцидентно разместване и др.на една талпа... Също така да се има в предвид, че през 2013 г. само на територията на София се случиха 4 инцидента с разлетели се талпи от скелета в следствие на вятър.Бяха повредени над 15 автомобила , разположени в близост до скелетата. Чамовите талпи стават опасни при скорост на вятъра над 40 км./ч. Следвайте правилото че където се стъпва- се стъпва по пътеки /или скари/

Стандартните ни конфигурации включват една работна площадка /или 2 бр. единични скари/ Има клиенти ,които не желаят това /като така скелето пеовтинява със  130 лв.../ разбира се това става на тяхна отговорност и трябва да преценят заслужава ли си риска !!! Също така е важно и да се знае, че поставените скари рязко повишават стабилността на скелето,като го предпазват от тангенциално посукване.

 

ТРЯБВАТ ЛИ МИ СТАБИЛИЗАТОРИ ... ?

 

Колкото повече-толкова по добре... Ние предлагаме два вида стабилизатори. Единични и Двураменни. Единичните подсигуряват скелето с височина на стъпване-до 4 м. При по-висока височина от тази се използват височинни стабилизатори. АКСИС предлага не просто високи стабилизатори... Нашите са двураменни,със сгъваемо късо рамо. 

Основната функция на стабилизатора е да подсигури скелето срещу наклон в следствие на изместване на центъра на тежестта. Такова изместване може да се случи инцидентно и внезапно от вятър, подаване на по-голяма тежест извън скелето или дори при бърз ход по  скелето. Знайте,че колкото по-голяма е височината на скелето,риска от наклон се увеличава с прогресия !

Не допускайте да бъдете заблудени ! Често производители за да направят цената ниска или не предлагат стабилизатори въобще или предлагат високо скеле със стабилизатори по-ниски от метър... Няма начин...Няма никакъв начин скеле по-високо от 6 м. да бъде укрепено с малки стабилизатори !

В западна Европа,монтажът на скеле тип “кула”  /независимо от височината му/  без стабилизатори е категорично забранен !

 

СКЕЛЕТО ИМА ЛИ СЕРТИФИКАТ...?

 

Разбира се ! Всеки един произведен от нас продукт притежава сертификат по съответния БДС/EN стандарт,заедно с протоколите за извършени изпитания. Един от малкото сертификати в България,издаден директно на производител. Сертификатите ни са издадени от Контролно техническата лаборатория на НИСИ-София. Можете да използвате скелетата ни навсякъде на територията на Европейския съюз.Освен сертификат – получавате и подробна инструкция за сглобяване,монтаж и демонтаж !


 МОГА ЛИ ДА ЗАКУПЯ ДОПЪЛНИТЕЛНИ КОМПОНЕНТИ ПО-КЪСНО ?


Разбира се ! Всеки един от предлаганите компоненти които виждате в сайта може да бъде закупен по-късно от Вас...и тъй като вече сте ни били клиенти - ще получите полагаема отстъпка.

НЕ ПРАВЕТЕ КОМПРОМИС СЪС СИГУРНОСТТА

 

Не гледайте на покупката на скеле като на нещо,което ви трябва “набързо и за малко” и за това трябва да “мине” колкото се може по евтино....

Често оправдание е “...аз така работя от години и още не съм паднал...” Не считайте случайността или късмета за свой съюзник ! Нещастията се случват за части от секундата и този ,който е “работил така от години...” няма да има възможност да сбърка втори път...

Престъпна небрежност е търсенето единствено и само на “най-ниската цена “ когато в залог е животът и здравето ви !

Така например ако от едно напълно оборудвано скеле- премахнете скарите, парапетния модул,стабилизаторите,колелата или винтовите пети ,цената му ще спадне повече от наполовин. Но тогава по-скоро ще имате “метални части” по които да се катерите,но не и безопасно скеле !

Нито един от елементите за /за мобилните скелета/ например,които АКСИС предлага /повече от 14 вида / не е “моден аксесоар” .Всеки един от тях е създаден за да обезпечи безопасност,функционалност или лекота при работа.

Сравнявайте ценови предложения само при равни условия ! С елементи,надеждно обезпечаващи сигурността, а не просто “...колко струва едно скеле ? 

 

В случай,че срещнете трудности или неяснота,при избора си-не се колебайте да ни потърсите. За нас ще е удоволствие,да обсъдим с Вас подробно и компетентно всички интересуващи Ви въпроси.

 

ЕКИПЪТ НА АКСИС

Графики,снимки и съдържание този сайт принадлежат на АКСИС ООД. Тяхното копиране или неоторизирана употреба ще бъдат преследвани от закона

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg