ТЕЛЕСКОПИЧНИ ПОДПОРИ

НЯКОЛКО НЕЩА КОИТО БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ЗНАЯТ

Какво е коефициент на сигурност "2"
Произвежданите от АКСИС подпори са стандартизирани по стандарт  EN 1065.Това предполага товароносимост от 20 Kn. при спазен "коефициент на сигурност -2" Казано с други думи първите недопустими дефекти у подпората трябва да настъпват едва при натоварване два пъти над номиналните 20 Kn.
Защо се налага това...
Номиналната товароносимост на една телескопична подпора е измерена при центричен натиск - т.е натиск приложен съвършено отвесно по нейната дължина. Както обаче е известно на строителната площадка нещата са далеч от "съвършеното" . Телескопичните подпори не е възможно да бъдат идеално отвесирани и фиксирани,което от своя страна причинява аксиално /странично/ усукване на подпората и води до компрометиране на носимоспособността. За да се гарантира нейната сигурност се налага "двойното презапасяване в носимост " това именно е и коефициент на сигурност -2

КОЛКО СКЪПО ИЗЛИЗА ЕВТИНОТО
Тъй като голяма част от българските фирми преследвайки фактора "най-ниска цена" направиха възможно да навлязат телескопични подпори с неясен произход,внос от Китай и т.н. често наричани "леки"
Нека да е ясно следното: В най-добрия случаи става дума за подпори клас "А" с товароносимост между 8 и 10 Килонютона без коефициенти на сигурност. Това автоматично налага при кофриране да се използва голямо количество от тези подпори на кв.м. за подпиране на плочата - в повечето случаи - 1,8 до 2,5 бр. подпори на кв.м. в зависимост от дебелината на плочата.Докато при използването на подпори клас В тази цифра е 0,7 до 1 бр.подпори на 1 кв.м. дори при дебелина на плочата от 30 см. Да не говорим за допълнителните ползи от кофрирането и декофрирането,транспорта и съхранението на по-малък брой подпори.
     Нека сега всеки прецени  КОЛКО СКЪПО ИЗЛИЗА "ЕВТИНОТО"..."

ТЕЛЕСКОПИЧНИ ПОДПОРИ
ТЕЛЕСКОПИЧНИ ПОДПОРИ
КЛАС "С"
Подсилени телескопични подпори
Произвеждани в работни височини

  4 /4,5/ и 5м.
Разходна норма  : 1  подпора на един квадратен метър дори при дебелина на плочата 40 см.

ТЕЛЕСКОПИЧНИ ПОДПОРИ
ТЕЛЕСКОПИЧНИ ПОДПОРИ
КЛАС "В"

Произвеждани в стандартни работни височини
3 / 3,5 / 4 /4,5/ и 5м.
ТЕЛЕСКОПИЧНИ ПОДПОРИ
ТЕЛЕСКОПИЧНИ ПОДПОРИ
КЛАС "В"
Макс.Височина
5м.

Какво трябва да знаете когато поръчвате телескопични подпори

Товароносимост.
Телескопичните подпори на АКСИС са  клас "В" т.е това са подпори с повишена товароносимост от 20 Килонютона.
При изготвянето на кофражния план нека конструкторите Ви вземат този факт в предвид. Често се оказва,че всъщност са Ви необходими чувствително по-малко подпори.
Може да се свържете с нас за да обсъдим компетентно въпросите.
Второ - височината на трегерната скара.
Трегерната скара в едно с шперплата за кофриране правят минимум 40 см.
Ако е необходимо да подпрете плоча на височина 4 м. и ако ползвате наши подпори с височина 3,5 м. може безопасно да кофрирате височина от 4 м. защото подпорите 3,5м. се разгъват до 3,65 м. Ето защо не се налага да купувате подпори с височина от 4м.В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg